Műanyag ablakok tartalmáról / Ablakcsere módjairól

A NÉMET GYÁRTÁSÚ, PRÉMIUM, ÉS FELSŐ KATEGÓRIÁS, A MAI KORNAK MEGFELELŐ, ÁLTALUNK FORGALMAZOTT, BEÉPÍTETT, KORSZERŰ NYÍLÁSZÁRÓ SZERKEZETEKBŐL ELVÉGZETT MŰANYAG ABLAKCSERE, AJTÓCSERE EGY ÉLETRE SZÓL.

Mielőtt szakértő kollégáink valamelyikével egy helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat készítés, megrendelés céljából találkozna, itt előzetesen tájékoztatjuk pár fontos dologról az ablakcsere kivitelezésének módjairól.

ABLAK PROFIL:
A tokozatot, keretet hívjuk ablak profilnak. Például REHAU MŰANYAGABLAK profil.

LÉGKAMRÁK:
Az ablaktok és a szárny keretén belül több kamrára, rétegződésre van osztva. A kamrák száma növeli az ablak tokozat hőszigeteltségét és stabilitását.
A középső nagy légkamrában helyezkedik el a tűzi horganyzott idomacél merevítés a maximális stabilitás érdekében.

ÜVEGEZÉSEK MÓDJAIRÓL:
A műanyag ablakok legnagyobb felülete az üveg, ezért fontos, hogy számunkra megfelelő üveg kerüljön a műanyag ablakcsere utáni új nyílászárókba.

LOW-E üveg: Egy nemesfém – oxid réteg felhordása, rá gőzölése az üveg belső felületére, ezzel az eljárással készült üvegezés nagyban csökkenti a hőátbocsátást.

  • KÉTRÉTEGŰ üvegezés: 4 – 14 – 4 LOW-E + ARGON Ug érték – 1.00 – W / négyzetméter – K.
  • HÁROMRÉTEGŰ üvegezés: 4 – 14 – 4 – 14 – 4 LOW-E + ARGON Ug érték – 0,7 – W / négyzetméter – K.
  • HÁROMRÉTEGŰ üvegezés: 4 – 16 – 4 – 16 – 4 LOW-E + ARGON Ug érték – 0,5 – W / négyzetméter – K.

BIZTONSÁGI ÜVEGEZÉS: 2 x 3 mm vastagságú üvegtábla közzé ragasztott 1 mm vastag fólia – 10 mm vastag ARGON – 4 mm vastag LOW-E – 12 mm vastag ARGON – 4 mm vastag LOW-E – K = 0. 8 W /négyzetméter – K. – BIZTONSÁG , ÉS FOKOZOTT HŐSZIGETELÉS A MŰANYAG ABLAKOK, ERKÉLY AJTÓK, BEJÁRATI AJTÓK szerkezeteiben.

HANGGÁTLÓ ÜVEGEZÉS: A speciális, akusztikus fóliákkal ragasztott kétrétegű üvegezéssel a hanggátlást 54 decibelig lehet fokozni.

Amit még megemlítenék a korszerű műanyag ablakok üvegezésről,az az üvegek közti távtartó. Alap esetben alumínium távtartóval készül a műanyag ablak üvegezése, de alkalmazhatjuk az úgynevezett meleg-peremes (műanyag) távtartókkal történő ablak, ajtó üveg gyártását is. Ezzel történő műanyag ablakok üvegezése csekély felárért fokozott hőszigetelést érhet el.

TOK TOLDÓ:
A nyílászárók tokjának szélesítésére szolgál. Javasolt alkalmazásuk abban az esetben ha az ablakra, ajtóra redőny kerül, így elkerüljük, hogy a redőny lefutó beletakarjon a nyíló szárnyba, valamint nem az ablaktok kerül átfúrásra a redőny rögzítésekor és a heveder bevezetésekor.

A toldó használata javasolt még abban az esetben is ha a homlokzat szigetelésre kerül, vagy már szigetelt. Így a szigetelő tábla anyag nem takar ki az ablak tokból. A tok toldó azonos profilú szerkezet mint az ablaktok. Nagy pontossággal és kifogástalan tömítéssel
csatlakozik, illeszkedik az ablak szerkezethez. A toldók vastagsága 20, 36, 58, 125 mm-er. Mindig az ablak, ajtó szerkezetek beépítésénél a kifogástalan esztétikai és minőségi követelményeknek megfelelő méretűt használjuk.

VASALAT:
Az ablak zár szerkezete biztosítja a nyitást, buktatást, zárást. Európa piacvezető biztonsági vasalatai a ROTO és MACO vasalatok.

WK2 fokozott biztonsági vasalat, az erőszakos behatolás, rúgás, ütés, kiszakítás, különböző szerszámok, csavarhúzó, feszítő vas, használatával elkövetett betörési kísérletek elleni védelem,  a plusz biztosítási pontokon, a műanyag ablak, ajtó szerkezetek sarkaiban elhelyezett acél horgok elhelyezésének köszönhetően.
A fenti + biztonsági vasalat alkalmazásánál,javasolt a zárható ablak,ajtó kilincs , és a  3.3.1 – 10 – 4 – 12 – 4 biztonsági ragasztott LOW-E + ARGON – K = 0.8 üvegezés.

RÉS SZELLŐZTETŐ:
A kilincs 45 fokban történő elfordításával a szárny hét millimétert nyílik, így finom, folyamatos légáramlást tesz lehetővé.

HIBÁS MŰKÖDTETÉST GÁTLÓ:
Egy vasalati elem, ami megakadályozza az ablakszárny véletlen szerű átállítódását nyílóról bukó funkcióra, illetve fordítva.
A szárny egyszerre nem nyílik, bukik.

BONTÁSOS, KOMPLETT MŰANYAG ABLAKCSERE:
A meglévő régi ablakokat anélkül, hogy a falat, betont vésnénk, speciális gépek használatával eltávolítjuk. Az új műanyag ablak tokot a nyílás tisztítása után a helyére tesszük, műanyag ékekkel ideiglenesen stabilizáljuk, majd vízszintbe, függőbe, derékszögbe állítjuk. Ezt követően csavarokkal a falba, betonba rögzítjük.

A meglévő falazat vagy beton és az új műanyagablak szerkezet közti szerelési hézagot nedvesség és huzat álló tömítő anyaggal kifújjuk, tömítjük.

Tégla, vakolt épületeknél a bontásból eredő belső vakolatsérülés gipszkartonnal történő visszajavítása következik. Beton, panel építésű lakásnál erre nincs szükség, ott 5 illetve 7 cm-es sík takaróléccel körbe szegélyezzük az ablak szerkezeteket, ezzel takarjuk el a tömítő anyagot, esetleges festés, tapéta sérüléseket.

Ezt követően a méretre vágott, végzárókkal ellátott párkány, könyöklő felhelyezése következik.

Amennyiben redőnyt, rovarhálót is rendelt, úgy annak a felszerelése az utolsó munka fázis.

A keletkezett törmeléket eltakarítjuk, csomagoljuk, a bontott anyaggal együtt elszállítjuk.

Egy komplett lakás műanyagablak, ajtó cseréje, redőnyözéssel együtt egy nap!

MŰANYAG ABLAKCSERE BONTÁS NÉLKÜL TOKBA ÉPÍTVE:
Amennyiben a meglévő ablak tokozat még ép, és Ön a munkát így igényli, úgy tok bontást nem végzünk. Az ablakszárnyakat, zsanérokat, szoba felőli osztásokat, ha van eltávolítjuk, majd a meglévő nyílásba helyezzük az új műanyag ablak komplett szerkezetet ami a régi ablak formáját követve lett gyártva. Vízszintbe, függőbe, derékszögbe állítást követően csavarozással a régi tokon keresztül, a mögötte lévő falazatba rögzítjük.

A régi tokozat és az új műanyag ablak közti szerelési hézagot, nedvességet és huzat álló tömítő anyaggal tömítjük, majd 5 cm-es sík takaróléccel körbe szegjük.

Amennyiben párkányt, könyöklőt igényelt, azt rögzítjük.
Természetesen redőny, rovarháló szerkezeteket szereljük amennyiben igényelt.

A keletkezett törmeléket eltakarítjuk, csomagoljuk, elszállítjuk.

Egy ablak komplett munkája: egy óra!

ÚJ ÉPÍTÉSŰ HÁZNÁL, ÚJ MŰANYAG ABLAKOK, AJTÓK BEÉPÍTÉSE:
Az épület építése során kialakított nyílásba helyezve a nyílászáró szerkezeteket műanyag ékeléssel ideiglenesen stabilizáljuk.

Függőbe, vízszintbe, derékszögbe állítást követően a falazatba csavarozással rögzítjük, majd az 1 – 1,5 cm-es szerelési hézagot nedvesség, huzat álló tömítő anyaggal kifújjuk.

Igény szerint könyöklőt, párkányt, redőnyt, rovarhálót szerelünk.

ÉRDEKEL.
ÁRAJÁNLATOT KÉREK.

Laptetőre